Stichting Oranjerun organiseert op zaterdag 22 september een mooie recreatieve wandeling langs diverse dorpen en andere markante plaatsen in het grensgebied van Groningen, Friesland en een gedeelte van het Westerkwartier!

Startlocatie: Elvis Diner Café, Teenstraweg 4, Lauwerzijl (tegenover zwembad Electra)

Starttijd: tussen 9.30 uur en 11.00 uur. Finishtijd: uiterlijk 17.00 uur

Afstand: ca. 10 km of ca. 20 km

Kosten deelname: € 5,-, inclusief één consumptie

Aanmelden kan via onderstaande link of ter plekke op de dag zelf. 

 

Aanmelden

De gratis loopclinics zijn bedoeld voor beginnende hardlopers die op Koningsdag de 5 km willen uitlopen. In de clinics wordt gewerkt met een goed opbouwschema, zodat het voor iedereen mogelijk is om binnen 8 weken 5 km te kunnen hardlopen. De clinics voor basisschoolleerlingen van ca. 8 t/m 12 jaar zijn elke donderdagmiddag in maart en april van 15.30 uur tot 16.30 uur. De eerste training is op 8 maart. 

De trainingsdata nog even op een rijtje: 8, 15, 22, 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april.

Trainingsschema en info 

Lees meer...

Koningsdag in Oldehove: Oranjerun en kidsrun en 's avonds feest met Kroepin! 

Op Koningsdag (vrijdag 27 april) wordt voor de 10e keer de Oranjerun georganiseerd door het unieke Middag-Humsterlandgebied, waarbij de hard te lopen afstanden 5 km, 10 km of 16,1 km (10 mijl) zijn. Vanaf 14.00 uur wordt er gestart op de Schipvaart waarbij burgemeester Greetje de Vries - Leggedoor de startschoten zal lossen. Tot en met woensdag 25 april kunt u zich via onderstaande knop voorinschrijven. 

Nieuw dit jaar is de kidsrun. Kinderen tot en met 7 jaar kunnen meedoen aan de run van ca. 500 meter (2 rondjes op de Schipvaart). De kidsrun start om 13.00 uur. Inschrijven kan ook via de inschrijfknop hieronder. 

Verder wordt er weer een rommelmarkt georganiseerd en zullen er springkussens en/of pannaveldjes aanwezig zijn. 

Vanaf 20.00 uur zal live-band Kroepin voor een spetterend optreden in de feesttent zorgen. De toegang tot de feesttent is gratis, dus komt allen! 

 

Klik hier om in te schrijven Meer info Prijzengeld

De zevende Middag-Humsterland avond4daagse vindt dit jaar van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei plaats. Er kan weer gekozen worden uit routes van 5 km of 10 km, welke elk jaar anders en bijzonder zijn, ook weer dankzij de bereidheid van landeigenaren om de wandelaars éénmalig over hun land te laten gaan. De avondvierdaagse is bedoeld voor iedereen!

De startplaatsen zijn:

maandag

28 mei

Garnwerd, OBS De Kromme Akkers

dinsdag

29 mei

Oldehove, dorpshuis Humsterland

woensdag

30 mei

Kommerzijl, CBS De Rietstek

donderdag

31 mei

Ezinge, café De Brug

De starttijd is op maandag tot en met woensdag om 18:00 uur, op donderdag beginnen we om 17:30 uur. Inschrijven kan vanaf 15 minuten vóór de start.

Iedereen mag meedoen!

De weekspeld kost € 3,50, de dagspeld € 2,-

Inschrijven

Dauwtrappen betekent heel vroeg opstaan om een wandeling in de natuur te maken. Op Hemelvaartsdag (25 mei) kan vanuit dorpshuis Ezinge een route van ca. 10 km gelopen worden. De route wordt éénmalig mogelijk gemaakt door landeigenaren, dus voor wie eens buiten de gebaande paden wil lopen… De starttijd is om 6.00 uur vanuit dorpshuis Ezinge. Aanmelden kan ter plekke of via deze website. Na afloop krijgt u een koffie/thee en een broodje aangeboden door stichting Oranjerun .

Lees meer...

Binnenkort begint de lente en komen de overwinterende vogels weer terug. We organiseren dit jaar twee wandeltochten om de terugkerende voorjaarsgasten te kunnen spotten. Op 7 mei lopen we een route rondom het NAM terrein bij Kommerzijl. Op 14 mei lopen we route in het Lauwersmeergebied. De starttijd op beide dagen is om 08.00 uur en de wandeling zal tot ca. 10 uur duren.

De startplaats bij het NAM terrein is de parkeerplaats voor aan de weg. De startplaats in het Lauwersmeer is de parkeerplaats aan de Kwelderweg.

Lees meer...

In samenwerking met de huisarts en de wijkverpleegkundige zal vanaf april gestart worden met Wandelen Op Recept (WOR). Wandelen Op Recept is bedoeld voor degenen die om gezondheidsredenen baat kunnen hebben bij meer bewegen in de vorm van wandelen. Samen met een wandelmaatje  zal er wekelijks worden gewandeld om zo de conditie te verbeteren. Het gaat in totaal om tien weken.

Meer info

Subcategorieën