Stichting Oranjerun organiseert op 16 september een mooie recreatieve wandeling langs diverse dorpen en andere markante plaatsen in het grensgebied van Groningen, Friesland en een gedeelte van het Westerkwartier.

Tijdens de 10 km. komt u door de dorpen: Lauwerzijl en Munnekezijl en lopers van de 20 km. gaan door het NAM gebied en Kommerzijl.

Aanmelden

De zesde avond4daagse vindt dit jaar van 29 mei t/m 1 juni plaats. Er kan weer gekozen worden uit routes van 5 km of 10 km, welke elk jaar anders en bijzonder zijn, ook weer dankzij de bereidheid van landeigenaren om de wandelaars éénmalig over hun land te laten gaan. De avondvierdaagse is bedoeld voor iedereen!

De startplaatsen zijn:

maandag 29 mei Kommerzijl, CBS De Rietstek
dinsdag 30 mei Ezinge, café de Brug
woensdag 31 mei Garnwerd, OBS Kromme Akkers
donderdag 1 juni Oldehove, dorpshuis Humsterland

De starttijd is om 18:00 uur, op 1 juni beginnen we om 17:30 uur. Inschrijven kan vanaf 15 minuten vóór de start.

Iedereen mag meedoen!

De weekspeld kost € 3,50, de dagspeld € 2,-

Inschrijven

In samenwerking met de huisarts en de wijkverpleegkundige zal vanaf april gestart worden met Wandelen Op Recept (WOR). Wandelen Op Recept is bedoeld voor degenen die om gezondheidsredenen baat kunnen hebben bij meer bewegen in de vorm van wandelen. Samen met een wandelmaatje  zal er wekelijks worden gewandeld om zo de conditie te verbeteren. Het gaat in totaal om tien weken.

Meer info

Dauwtrappen betekent heel vroeg opstaan om een wandeling in de natuur te maken. Op Hemelvaartsdag (25 mei) kan vanuit dorpshuis Ezinge een route van ca. 10 km gelopen worden. De route wordt éénmalig mogelijk gemaakt door landeigenaren, dus voor wie eens buiten de gebaande paden wil lopen… De starttijd is om 6.00 uur vanuit dorpshuis Ezinge. Aanmelden kan ter plekke of via deze website. Na afloop krijgt u een koffie/thee en een broodje aangeboden door stichting Oranjerun .

Lees meer...

Binnenkort begint de lente en komen de overwinterende vogels weer terug. We organiseren dit jaar twee wandeltochten om de terugkerende voorjaarsgasten te kunnen spotten. Op 7 mei lopen we een route rondom het NAM terrein bij Kommerzijl. Op 14 mei lopen we route in het Lauwersmeergebied. De starttijd op beide dagen is om 08.00 uur en de wandeling zal tot ca. 10 uur duren.

De startplaats bij het NAM terrein is de parkeerplaats voor aan de weg. De startplaats in het Lauwersmeer is de parkeerplaats aan de Kwelderweg.

Lees meer...

Op Koningsdag (27 april) wordt voor de 9ekeer de Oranjerun georganiseerd door ons mooie Middag-Humsterlandgebied, waarbij de hard te lopen afstanden 5 km, 10 km of 16 km (10 mijl) zijn. Op de Schipvaart wordt wederom een rommelmarkt georganiseerd en zullen springkussens en pannaveldjes aanwezig zijn. Vanaf 18.00 uur zal feestband Exposure, net als vorig jaar, voor een spetterend optreden zorgen! De toegang tot de feesttent is gratis, dus komt allen!

Reactie van Exposure vorig jaar:

Er zijn van die feestjes die je wat langer blijven heugen... En daar hoort Koningsdag 2016 in Oldehove zonder twijfel bij! Wij kunnen niets anders zeggen dan.. Oldehove, bedankt! Wij hopen dat jullie het net zo leuk en gezellig hebben gevonden als wij! Oh ja.. en dankzij jullie zijn we door al onze bandkaarten heen… :)

 

Uitslagen Foto's

 

Meer info Prijzengeld

De gratis loopclinics zijn bedoeld voor beginnende hardlopers die op Koningsdag de 5 km willen uitlopen. In de clinics wordt gewerkt met een goed opbouwschema, zodat het voor iedereen mogelijk is om binnen 8 weken 5 km te kunnen hardlopen. Er zijn clinics voor zowel basisschoolleerlingen van ca. 8 t/m 12 jaar als voor volwassenen vanaf 18 jaar. De clinics voor basisschoolleerlingen zijn elke woensdagmiddag in maart en april van 16 tot 17 uur. De clinics voor volwassenen zijn elke woensdagavond in maart en april, maar dan van 19.30 tot 21.00 uur.

Trainingsschema en info 

Lees meer...

Subcategorieën