Op Koningsdag wordt traditioneel de OranjeRun georganiseerd door de stichting OranjeRun.nl. Een fantastisch hardloopspektakel waaraan jong en oud mee kan doen.

Dit jaar organiseren we voor de 11e keer de Oranjerun in het mooie en unieke Middag-Humsterlandgebied

Het Middag-Humsterlandgebied is het oudste cultuurlandschap van Europa en daarnaast één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Het Middag Humsterlandgebied is in 2005 aangewezen als Nationaal Landschap om zijn bijzondere kenmerken:
  • reliëf door wierden, dijken en kwelders.
  • onregelmatig patroon van landbouwgronden
  • zeer open landschap.

Deelnemers hebben keuze uit de volgende hard te lopen afstanden: 16,1 km (10 mijl), 10 km of 5 km.

In onderstaand schema een overzicht van de starttijden en kosten van deelname per afstand.

Afstand Starttijd Kosten  
10 mijl (16,1 km) 14:00 uur € 8,- Route
10 km 14:05 uur € 7,- Route
5 km 14:10 uur € 5,- Route

 

Logistiek

Bij de sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove, is voldoende parkeergelegenheid en zijn kleedkamers met douchegelegenheid aanwezig.

De start- en finishlocatie is op de Schipvaart, op steenworp afstand van de sporthal. Langs de routes zijn voldoende drink- en fruitposten aanwezig. Ook is er EHBO aanwezig.

Bibtags

Er wordt gelopen met bibtags voor de tijdsregistratie. Deze bibtags zitten in de startnummers.

Prijzen

Bij de wedstrijdafstand zijn diverse geldprijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën bij zowel de mannen als de vrouwen.

Daarnaast zijn er twee extra prijzen van € 50,- beschikbaar! Hier maak je kans op als je verkleed gaat hardlopen! We hebben twee categorieën, namelijk ‘kinderen’ en ‘volwassenen’. Dus doe je best en kom in je meest originele outfit naar de start! Het is ten slotte Koningsdag ;-).

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot uiterlijk 24 april via deze link, via www.inschrijven.nl of op Koningsdag zelf tussen 12.00 en 13.30 uur in sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove.

Kidsrun

Wegens succes geprolongeerd: de kidsrun, oftewel een run van 2 rondjes op de Schipvaart (ca. 500 meter) voor alle kinderen tot en met 7 jaar. Inschrijven kan via deze link of door aanmelding in de sporthal op Koningsdag tussen 12.00 een 12.30 uur. De kosten zijn slechts € 1,-. De kidsrun begint om 13.30 uur op de Schipvaart. Verkleed meedoen aan de kidsrun wordt zeer gewaardeerd! We hopen op veel jonge sportieve deelnemers! 

Overige

Voor impressie, uitslagen, foto's en ander nieuws verwijzen wij ook graag naar de gerelateerde artikelen onder aan deze pagina.

Het bestuur van de stichting OranjeRun.nl bestaat uit:

  

 

Laurens Mos, voorzitter

 

Aukelien Mulder, secretaris

 

Henk Haaksema, penningmeester

 

Geert-Anne Mollema, algemeen lid

 

Ietse Pestoor, algemeen lid

 

Lammert Top, algemeen lid

 

Jan de Vries, algemeen lid

 

 

 

Overige versterking:

 

Jannie Doornbos

 

Wia Drijfhout

 

Christiaan Heidema, technische ondersteuning website

 

Jan Hovenga

 

Jolanda van Os

 

Sweis Ubels

 

 

 

Voor meer informatie: www.oranjerun.nl

 

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op facebook: Oranjerun

 

De organisatie van de Oranjerun is opgedeeld in een aantal commissies en functies. Voor een aantal commissies en functies zoeken wij nog vrijwilligers. Wilt u ons meehelpen om dit grandioos sportspektakel te organiseren, vul dan onderstaand formulier in. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

Wilt u eerst meer informatie over de verschillende vacatures, neem dan contact met ons op via de Contact op deze website.

De Stichting OranjeRun.nl uit Oldehove wil mensen blijvend in beweging laten komen. Ofwel hardlopend, fietsend of wandelend en wordt hierbij ondersteund door het NOC/NSF, de KNBLO en Atletiekunie vanwege deze doelstelling.

Eén van onze doelstellingen is het in beweging krijgen en houden van mensen. Zo stimuleer je naast de fysieke gezondheid ook de geestelijke of sociale gezondheid. Sporten doe je immers met zijn allen. Daarnaast beogen we het promoten van het nationaal landschap Middag-Humsterland, want wat is er mooier dan wandelend of hardlopend genieten van een prachtige omgeving? 

In 2009 heeft de eerste editie van de OranjeRun in het Nationaal Landschap Middag Humsterland plaatsgevonden. Ongeveer 700 deelnemers jong en oud uit Noord Nederland hebben deelgenomen. Hiermee was de eerste editie meer dan geslaagd.

De ambitie van de OranjeRun is om het evenement de komende jaren toegankelijk te maken voor mensen (ook jeugd) met een beperking. In 2010 zijn er wandeltochten aan de run toegevoegd. In 2012 is de avond-wandelvierdaagse toegevoegd en  in 2013 komen daar ook nog vier vogel- observatie- wandeltochten bij . Hiermee willen we een nog breder publiek bereiken.

Met al deze sportieve evenementen willen we zowel jong als oud in beweging krijgen en houden.Tot ziens op een van onze evenementen.


Laurens Mos

Voorzitter Stichting OranjeRun.nl