De organisatie van de Oranjerun is opgedeeld in een aantal commissies en functies. Voor een aantal commissies en functies zoeken wij nog vrijwilligers. Wilt u ons meehelpen om dit grandioos sportspektakel te organiseren, vul dan onderstaand formulier in. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

Wilt u eerst meer informatie over de verschillende vacatures, neem dan contact met ons op via de Contact op deze website.

De Stichting OranjeRun.nl uit Oldehove wil mensen blijvend in beweging laten komen. Ofwel hardlopend, fietsend of wandelend en wordt hierbij ondersteund door het NOC/NSF, de KNBLO en Atletiekunie vanwege deze doelstelling.

Eén van onze doelstellingen is het in beweging krijgen en houden van mensen. Zo stimuleer je naast de fysieke gezondheid ook de geestelijke of sociale gezondheid. Sporten doe je immers met zijn allen. Daarnaast beogen we het promoten van het nationaal landschap Middag-Humsterland, want wat is er mooier dan wandelend of hardlopend genieten van een prachtige omgeving? 

In 2009 heeft de eerste editie van de OranjeRun in het Nationaal Landschap Middag Humsterland plaatsgevonden. Ongeveer 700 deelnemers jong en oud uit Noord Nederland hebben deelgenomen. Hiermee was de eerste editie meer dan geslaagd.

De ambitie van de OranjeRun is om het evenement de komende jaren toegankelijk te maken voor mensen (ook jeugd) met een beperking. In 2010 zijn er wandeltochten aan de run toegevoegd. In 2012 is de avond-wandelvierdaagse toegevoegd en  in 2013 komen daar ook nog vier vogel- observatie- wandeltochten bij . Hiermee willen we een nog breder publiek bereiken.

Met al deze sportieve evenementen willen we zowel jong als oud in beweging krijgen en houden.Tot ziens op een van onze evenementen.


Laurens Mos

Voorzitter Stichting OranjeRun.nl

Op Koningsdag wordt elk jaar de OranjeRun georganiseerd door de stichting OranjeRun.nl. Een fantastisch hardloopspektakel waaraan jong en oud mee kan doen.

Dit jaar organiseren we voor de 10e keer de Oranjerun in het mooie en unieke Middag-Humsterlandgebied

Het Middag-Humsterlandgebied is het oudste cultuurlandschap van Europa en daarnaast één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Het Middag Humsterlandgebied is in 2005 aangewezen als Nationaal Landschap om zijn bijzondere kenmerken:
  • reliëf door wierden, dijken en kwelders.
  • onregelmatig patroon van landbouwgronden
  • zeer open landschap.

Deelnemers hebben keuze uit de volgende hard te lopen afstanden: 16,1 km (10 mijl), 10 km of 5 km.

In onderstaand schema een overzicht van de starttijden en kosten van deelname per afstand.

Afstand Starttijd Kosten  
10 mijl (16,1 km) 14:00 uur € 8,- Route
10 km 14:05 uur € 7,- Route
5 km 14:10 uur € 5,- Route

Burgemeester Greetje de Vries - Leggedoor van de gemeente Zuidhorn zal de startschoten lossen.

Trots zijn we op onze prachtige routes, die nog meer van het Middag-Humsterlandgebied laten zien dan in voorgaande jaren.

Logistiek

Bij de volledig vernieuwde sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove, is voldoende parkeergelegenheid en zijn kleedkamers met douchegelegenheid aanwezig.

De start- en finishlocatie is op de Schipvaart, op steenworp afstand van de sporthal. Langs de routes zijn voldoende drink- en fruitposten aanwezig. Ook is er EHBO aanwezig.

Bibtags

Er wordt gelopen met bibtags voor de tijdsregistratie. Deze bibtags zitten in de startnummers.

Prijzen

Bij de wedstrijdafstand zijn diverse geldprijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën bij zowel de mannen als de vrouwen.

Daarnaast zijn er twee extra prijzen van € 50,- beschikbaar! Hier maak je kans op als je verkleed gaat hardlopen! We hebben twee categorieën, namelijk ‘kinderen’ en ‘volwassenen’. Dus doe je best en kom in je meest originele outfit naar de start! Het is ten slotte Koningsdag ;-).

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot en met woensdag 25 april via deze link of op Koningsdag zelf tussen 12.00 en 13.30 uur in sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove.

Kidsrun

Nieuw dit jaar is de kidsrun, oftewel een run van 2 rondjes op de Schipvaart (ca. 500 meter) voor alle kinderen tot en met 7 jaar. Inschrijven kan via deze link of door aanmelding in de sporthal op Koningsdag tussen 12.00 een 12.30 uur. De kosten zijn slechts € 1,-. De kidsrun begint om 13.00 uur op de Schipvaart. Verkleed meedoen aan de kidsrun wordt zeer gewaardeerd! We hopen op veel jonge sportieve deelnemers! 

Overige

Voor impressie, uitslagen, foto's en ander nieuws verwijzen wij ook graag naar de gerelateerde artikelen onder aan deze pagina.

Vindt u het belangrijk om te bewegen? Vindt u het ook leuk om te genieten van het Middag-Humsterland landschap, om gezellige dingen te doen samen met de mensen om u heen? 

Sinds 2012 wordt ieder jaar een bijzondere Avond4daagse georganiseerd in het Middag-Humsterland. Doet u ook mee?

Bijzonder initiatief

Vanuit Oldehove zijn inwoners met de organisatie van dit wandelevenement begonnen. Inmiddels is een samenwerkingsverband met Ezinge, Garnwerd en Kommerzijl ontstaan. Iedere avond tijdens de 4daagse wordt gestart vanuit een ander dorp waardoor meer variatie in routes mogelijk is. De organisatie streeft naar routes die gaan door weilanden, langs mooie plekjes; anders dan gebruikelijk bij een 4daagse.

Meedoen

Via de basisscholen in de dorpen worden aanmeldingsformulieren verspreid onder ouders en leerlingen.
Andere deelnemers kunnen zich op de eerste avond inschrijven als wandelaar. Meer informatie vindt u op de website:
www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl of vind ons leuk op facebook www.facebook.com/Avond4daagseMiddagHumsterland. U ontvangt dan automatisch nieuwe updates van de voorbereidingen.

In 2018 vindt de 4daagse van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei plaats.

Zet het alvast in de agenda! Zien we u dan?

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘“van Dorp tot Dorp”’.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘“van Dorp tot Dorp”’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Voor de eerste wandel bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

De doelgroep voor het project is de niet-actieve, minder actieve of sportieve 55+er. Ook mensen onder 55 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen.

Het wandelproject zal draaien in 2015 en 2016 en zal door de Stichting Oranjerun.nl worden georganiseerd in Zuidhorn, Aduard, Den Ham, Saaksum, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Kommerzijl, Niehove, Noordhorn en uiteraard Oldehove. Het project zal starten vanuit de verschillende dorpshuizen in de dorpen.

 


 

 


COORDINATIE

ELKE STAP TELT         van Dorp tot Dorp


Laurens Mos                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      tel :  0611345392

Jan de Vries                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           tel:   0623960244  

Harry Rook (SWGZ)       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       tel:   0622607318


Zuidhorn

                               


START: woensdag 30 maart om 13.30 uur

Jongerencentrum Avalon, van Starkenborghkanaal ZZ 1, Zuidhorn


Den Horn


START: donderdag 24 maart om 09.15 uur

Dorpshuis Den Horn, Dorpsstraat 22, Den Horn


Aduard


START: zaterdag 26 maart om 14.00 uur

MFC de Meeden, Burg van Barneveldweg 23, Aduard


Den Ham


START: maandag 21 maart om 13.00 uur

Dorpshuis het gebouwtje, Sietse Veldstraweg 38, Den Ham


Ezinge


START: donderdag 24 maart om 19.00 uur

Dorpshuis Ezinge, Nieuwe Streek 33, Ezinge


Oldehove


START: dinsdag 22 maart om 14.00 uur

Dorpshuis Oldehove, Englumstraat 10, Oldehove


Niehove


START: donderdag 24 maart om 19.00 uur

Eisseshof, Kerkstraat 4, Niehove


Kommerzijl


Start:  woensdag 23 maart 13.30 uur

Dorpshuis Solketen, Dorpsstraat 25, Kommerzijl

 


Inschrijven van Dorp tot Dorp 2015