Corona

In verband met de ingestelde maatregelen rondom het Coronavirus COVID-19, komen alle geplande activiteiten tot en met 31 december te vervallen.

‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een sportief en Coronaproof feestje

 

Unieke Avond4daagse in Middag-Humsterland

 

 

Even leken de coronamaatregelen wéér roet in het eten te gooien. Maar met een unieke home editie kan hét wandelfeest voor jong en oud toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen wandelliefhebbers in Middag-Humsterland hun eigen Avond4daagse lopen, volledig coronaproof. Stichting OranjeRun.nl organiseert samen met de plaatselijke organisatoren in Oldehove, Kommerzijl, Ezinge en Garnwerd, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de deelnemers hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wordt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd. Opgave kan via www.avond4daagse.nl. 

 

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen startpunt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen en verrast ze onderweg met leuke berichten! Basisschoolleerlingen in Garnwerd, Ezinge, Kommerzijl en Oldehove krijgen een extra uitdaging: de Avond4daagse Bingo en de foto-opdrachten voor onderweg.

 

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel wandelliefhebbers tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moet je de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend of in de meivakantie de wandelschoenen aantrekken.

 

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via avond4daagse.nl. Deelname kost € 6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via de scholen of bij de startlocaties plaats, je kunt je online inschrijven en bij de inschrijving je plaatsnaam opgeven. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch thuisbezorgd. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl

 

Hou je van wandelen? En wil je eens buiten de gebaande paden lopen? Elk jaar nieuwe routes in het unieke Middag-Humsterlandgebied ontdekken? 

Sinds 2012 wordt ieder jaar een bijzondere Avond4daagse georganiseerd in het Middag-Humsterland. Doe je ook mee?

Bijzonder initiatief

Vanuit Oldehove zijn inwoners met de organisatie van dit wandelevenement begonnen. Inmiddels is een samenwerkingsverband met Ezinge, Garnwerd en Kommerzijl ontstaan. Iedere avond tijdens de 4daagse wordt gestart vanuit een ander dorp waardoor meer variatie in routes mogelijk is. De organisatie streeft naar routes die gaan door weilanden, langs mooie plekjes; anders dan gebruikelijk bij een 4daagse.

Meedoen

Via de basisscholen in de dorpen worden aanmeldingsformulieren verspreid onder ouders en leerlingen.
Andere deelnemers kunnen zich op de eerste avond inschrijven als wandelaar. Meer informatie vind je op de website:
www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl of vind ons leuk op facebook www.facebook.com/Avond4daagseMiddagHumsterland. Je ontvangt dan automatisch nieuwe updates van de voorbereidingen. Elke avond is er keuze uit een route van 5 km of van 10 km.

De wandel4daagse is voor iedereen die van wandelen houdt! 

In 2020 vindt de 4daagse van maandag 8 t/m donderdag 11 juni plaats.

Startlocaties:

maandag 8 juni: Oldehove (dorpshuis Humsterland)

dinsdag 9 juni: Kommerzijl (basisschool De Rietstek)

woensdag 10 juni: Ezinge (dorpshuis)

donderdag 11 juni: Garnwerd (basisschool De Kromme Akkers)

 

Zet het alvast in de agenda! Zien we je dan?

Het bestuur van de stichting OranjeRun.nl bestaat uit:

Laurens Mos, voorzitter

Aukelien Mulder, secretaris

Henk Haaksema, penningmeester

Marieke van der Pers, algemeen lid

Geert Anne Mollema, algemeen lid

Lammert Top, algemeen lid

 

Overige versterking: 

 

Jannie Doornbos

Jolanda van Os

Wia Drijfhout

Christiaan Heidema, technische ondersteuning website

Jan Hovenga

Ietse Pestoor

Sweis Ubels

Jan de Vries

 

 

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op facebook: Oranjerun