Corona

In verband met de ingestelde maatregelen rondom het Coronavirus COVID-19, komen alle geplande activiteiten tot en met 31 december te vervallen.

‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een sportief en Coronaproof feestje

 

Unieke Avond4daagse in Middag-Humsterland

 

 

Even leken de coronamaatregelen wéér roet in het eten te gooien. Maar met een unieke home editie kan hét wandelfeest voor jong en oud toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kunnen wandelliefhebbers in Middag-Humsterland hun eigen Avond4daagse lopen, volledig coronaproof. Stichting OranjeRun.nl organiseert samen met de plaatselijke organisatoren in Oldehove, Kommerzijl, Ezinge en Garnwerd, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de deelnemers hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wordt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd. Opgave kan via www.avond4daagse.nl. 

 

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen startpunt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen en verrast ze onderweg met leuke berichten! Basisschoolleerlingen in Garnwerd, Ezinge, Kommerzijl en Oldehove krijgen een extra uitdaging: de Avond4daagse Bingo en de foto-opdrachten voor onderweg.

 

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel wandelliefhebbers tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moet je de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend of in de meivakantie de wandelschoenen aantrekken.

 

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via avond4daagse.nl. Deelname kost € 6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via de scholen of bij de startlocaties plaats, je kunt je online inschrijven en bij de inschrijving je plaatsnaam opgeven. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch thuisbezorgd. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl