Corona

In verband met de ingestelde maatregelen rondom het Coronavirus COVID-19, komen alle geplande activiteiten tot en met 31 december te vervallen.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘“van Dorp tot Dorp”’.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘“van Dorp tot Dorp”’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Voor de eerste wandel bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

De doelgroep voor het project is de niet-actieve, minder actieve of sportieve 55+er. Ook mensen onder 55 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen.

Het wandelproject zal draaien in 2015 en 2016 en zal door de Stichting Oranjerun.nl worden georganiseerd in Zuidhorn, Aduard, Den Ham, Saaksum, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Kommerzijl, Niehove, Noordhorn en uiteraard Oldehove. Het project zal starten vanuit de verschillende dorpshuizen in de dorpen.