Op Koningsdag wordt elk jaar de OranjeRun georganiseerd door de stichting OranjeRun.nl. Een fantastisch hardloopspektakel waaraan jong en oud mee kan doen.

Dit jaar organiseren we voor de 10e keer de Oranjerun in het mooie en unieke Middag-Humsterlandgebied

Het Middag-Humsterlandgebied is het oudste cultuurlandschap van Europa en daarnaast één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Het Middag Humsterlandgebied is in 2005 aangewezen als Nationaal Landschap om zijn bijzondere kenmerken:
  • reliëf door wierden, dijken en kwelders.
  • onregelmatig patroon van landbouwgronden
  • zeer open landschap.

Deelnemers hebben keuze uit de volgende hard te lopen afstanden: 16,1 km (10 mijl), 10 km of 5 km.

In onderstaand schema een overzicht van de starttijden en kosten van deelname per afstand.

Afstand Starttijd Kosten  
10 mijl (16,1 km) 14:00 uur € 8,- Route
10 km 14:05 uur € 7,- Route
5 km 14:10 uur € 5,- Route

Burgemeester Greetje de Vries - Leggedoor van de gemeente Zuidhorn zal de startschoten lossen.

Trots zijn we op onze prachtige routes, die nog meer van het Middag-Humsterlandgebied laten zien dan in voorgaande jaren.

Logistiek

Bij de volledig vernieuwde sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove, is voldoende parkeergelegenheid en zijn kleedkamers met douchegelegenheid aanwezig.

De start- en finishlocatie is op de Schipvaart, op steenworp afstand van de sporthal. Langs de routes zijn voldoende drink- en fruitposten aanwezig. Ook is er EHBO aanwezig.

Bibtags

Er wordt gelopen met bibtags voor de tijdsregistratie. Deze bibtags zitten in de startnummers.

Prijzen

Bij de wedstrijdafstand zijn diverse geldprijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën bij zowel de mannen als de vrouwen.

Daarnaast zijn er twee extra prijzen van € 50,- beschikbaar! Hier maak je kans op als je verkleed gaat hardlopen! We hebben twee categorieën, namelijk ‘kinderen’ en ‘volwassenen’. Dus doe je best en kom in je meest originele outfit naar de start! Het is ten slotte Koningsdag ;-).

Inschrijven

Voorinschrijven kan tot en met woensdag 25 april via deze link of op Koningsdag zelf tussen 12.00 en 13.30 uur in sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove.

Kidsrun

Nieuw dit jaar is de kidsrun, oftewel een run van 2 rondjes op de Schipvaart (ca. 500 meter) voor alle kinderen tot en met 7 jaar. Inschrijven kan via deze link of door aanmelding in de sporthal op Koningsdag tussen 12.00 een 12.30 uur. De kosten zijn slechts € 1,-. De kidsrun begint om 13.00 uur op de Schipvaart. Verkleed meedoen aan de kidsrun wordt zeer gewaardeerd! We hopen op veel jonge sportieve deelnemers! 

Overige

Voor impressie, uitslagen, foto's en ander nieuws verwijzen wij ook graag naar de gerelateerde artikelen onder aan deze pagina.