Wandelproject 2015-2016

“Elke stap telt (van Dorp tot Dorp)”; een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘“van Dorp tot Dorp”’.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘“van Dorp tot Dorp”’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Voor de eerste wandel bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

De doelgroep voor het project is de niet-actieve, minder actieve of sportieve 55+er. Ook mensen onder 55 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen.

Het wandelproject zal draaien in 2015 en 2016 en zal door de Stichting Oranjerun.nl worden georganiseerd in Zuidhorn, Aduard, Den Ham, Saaksum, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Kommerzijl, Niehove, Noordhorn en uiteraard Oldehove. Het project zal starten vanuit de verschillende dorpshuizen in de dorpen.

 


 

 


COORDINATIE

ELKE STAP TELT         van Dorp tot Dorp


Laurens Mos                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      tel :  0611345392

Jan de Vries                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           tel:   0623960244  

Harry Rook (SWGZ)       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       tel:   0622607318


Zuidhorn

                               


START: woensdag 30 maart om 13.30 uur

Jongerencentrum Avalon, van Starkenborghkanaal ZZ 1, Zuidhorn


Den Horn


START: donderdag 24 maart om 09.15 uur

Dorpshuis Den Horn, Dorpsstraat 22, Den Horn


Aduard


START: zaterdag 26 maart om 14.00 uur

MFC de Meeden, Burg van Barneveldweg 23, Aduard


Den Ham


START: maandag 21 maart om 13.00 uur

Dorpshuis het gebouwtje, Sietse Veldstraweg 38, Den Ham


Ezinge


START: donderdag 24 maart om 19.00 uur

Dorpshuis Ezinge, Nieuwe Streek 33, Ezinge


Oldehove


START: dinsdag 22 maart om 14.00 uur

Dorpshuis Oldehove, Englumstraat 10, Oldehove


Niehove


START: donderdag 24 maart om 19.00 uur

Eisseshof, Kerkstraat 4, Niehove


Kommerzijl


Start:  woensdag 23 maart 13.30 uur

Dorpshuis Solketen, Dorpsstraat 25, Kommerzijl

 


Inschrijven van Dorp tot Dorp 2015